Site Loader
carina automobila

Najavljivanje da će carine na uvoz polovnih automobila biti ukinute od ove godine se i obistinilo ali su cene polovnih automobila skočile umesto da padnu. Razlog poskupljenja automobila u prodaji su nerealne cene koje se ne primenjuju više po cenama za otkup auta u inostarnstvu već po katalogu AMSS koje su znatno više. Tako da ispada da nakon ukidanja carina automobili poskupljuju.

Iz Uprave carina primene domaćih kataloga opravdavaju time da je bilo zloupotreba prilikom carinjena automobila i da se nisu primenjivale cene iz kataloga jedinstveno na teritoriji cele Srbije, te da ovaj način samo uvode red i jedinstvenu primenu propisa.

Zbog primene novih cenovnika sada su troškovi za fiat punto 700 evra u odnosu na 300 evra koliko su bili pre. Razlika od 400 evra sigurno ide kao trošak krajnjeg u lancu otkupa automobila, a to je kupac.

Osim što radimo otkup automobila i isplatu odmah, otkupljujemo i automobile sa stranim tablama. Za razliku od drugih dajemo realne cene, plaćamo odmah i završavamo kompletnu papriloguju.

Post Author: otkupautomobila